Omena-ansa
noin 12 annosta
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa margariinia
Puoleen pohjataikinasta lisätään:
150 g vaniljajogurttia
1 muna
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa margariinia
Puoleen pohjataikinasta lisätään:
150 g vaniljajogurttia
1 muna
(½ tl kanelia)
Väliin:
½ l omenakuutioita (hapokas lajike)
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle:
½ pohjataikinan muruseoksesta
Väliin:
½ l omenakuutioita (hapokas lajike)
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle:
½ pohjataikinan muruseoksesta
(½ tl kanelia)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna (myös vaniljasokerilla ja ripauksella tavallista sokeria höystetty maustamaton jogurtti toimii). Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, voideltuun ja korppujauhotettuun piirakka- tai irtopohjavuokaan (halkaisija vähintään 25 cm ja korkeus 4 cm). Kuori (paitsi kotimaiset) ja kuutioi omenat. Ripottele kuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta, lisää kanelia niin halutessasi. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa täysin jäähtyneenä.
ai että on makoisan näkönen, tätäkin pitäis varmaan testata!
VastaaPoistaKiitos, makoisaa oli kyllä! :)
Poista