keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Gourmetruokaa perheen pienimmälle



Tehtailen aina tarpeen mukaan isomman satsin evästä pakkaseen tuota nuorimmaista (9kk) neitoa varten. Teen yleensä samalla vaivalla useampaa makua, tällä kertaa kahta pataruokaa. Uuniruokien kohdalla teen usein vastaavaa ruokaa muullekin perheelle eri vuoassa, suolalla ja reilummalla maustemäärällä höystettynä.



Nyt valmistui patoja kuitenkin vain vauvalle, lihaksi ostin irtomyynnistä karjalanpaistilihoja joista sitten valikoin toiseen pataan possua ja toiseen nautaa. Minä en pientenkään kohdalla vältä voimakkaan makuisia yrttejä tms. koska juuri tällaiset ruoat uppoavat lahjomattomiin koemaistajiini kaikista parhaiten.


Possupata


2 perunaa
4 porkkanaa
100 g hyvää possunlihaa
1-2 tomaattia
5 cm pätkä purjoa
1 oksa rosmariinia
ripaus valkopippuria
2 dl vettä


Paprikainen naudanlihapata


4 perunaa
3 porkkanaa
1 punainen paprika
100 g hyvää naudanlihaa
2 timjaminoksaa
ripaus valkopippuria
2 dl vettä





Pese, tarvittaessa kuori ja pilko kasvikset, leikkaa lihat pienemmiksi paloiksi ja laita kaikki aineet uuninkestäviin vuokiin. Kansi päälle (koska ruoan ei ole tarkoitus ruskistua) ja hauduta 175 asteessa kunnes liha on mureaa; itse pidin noin 1,5h ja jätin vielä puoleksi tunniksi jälkilämmölle. Poista yrttien oksat, lehdet saavat jäädä joukkoon. Lisää vielä rypsi- tai oliiviöljyä noin 1 ruokalusikallinen per pata. Sitten tee ruoasta mössöä haluamaasi karkeusasteeseen sauvasekoittimella, haarukalla tai parhaaksi katsomallasi apuvälineellä. Pakasta annoksina esimerkiksi pieniin minigrip-pusseihin. Näistä tuli yhteensä 10 keskikokoista ateriaa, makuraati oli yksimielisen tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!