torstai 27. joulukuuta 2012

Siirapissa sen salaisuus

Tässä seuraa hyvin yksinkertainen pikkuleipäohje. Leipominen on tosi helppoa ja lopputulos maistuva. Näitä tein ison satsin joulutervehdyksiin läheisille parin muun herkun seuraksi. Isokin annos valmistuu melko vähällä vaivalla, kun jokaista pikkuleipää ei tarvitse erikseen muotoilla ennen paistoa.



Viipaleleivät
n. 60 kpl

Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
3 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuainen ja siirappi vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 6 tankoa (kannattaa paistaa 2-3 pellillä, leviävät kovasti paistettaessa) ja paina hieman litteiksi. Paista 175 asteessa 10–15 minuuttia. Leikkaa vinosti viipaleiksi heti uunista oton jälkeen. Maku ja rakenne ovat parhaimmillaan, jos et paista liian kauan, kevyt "rusketus" riittää. Anna jäähtyä pellillä, säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!