maanantai 27. toukokuuta 2013

Ranskalaista & perunaa

Kesäaikaan ei aina tee mieli syödä kovin raskaasti ja lämmin ruokakaan ei tunnu aina maistuvan. Ruokaisat salaatit ovat ihana vaihtoehto hellepäiviin, ja mahdollisuuksiahan riittää. Itse olen erityisen ihastunut salaatteihin, joissa käytetään perunaa (uusista perunoista saa muuten myös vallan mainioita salaatteja). Tämä salaatti on yllättävän täyttävää ja sopii ruoaksi ihan sellaisenaan tai patonkiviipaleen kera nautittuna.


Nizzan salaatti

6 keitettyä perunaa
1 punasipuli
200g vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
3 tomaattia
1/2 kurkku
1 jääsalaattiruukku
1 prk tonnikalaa öljyssä
1/2 prk anjovista
1-2 rkl kapriksia (pieniä)
Kalamataoliiveja kourallinen
5 keitettyä kananmunaa

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl Dijonsinappia
Suolaa
Mustapippuria

Keitä kananmunat kypsiksi. Keitä pakastepapuja ohjeen mukaan muutama minuutti (tuoreita papuja 8-10 minuuttia) ja laita sitten odottamaan kylmään veteen jotta kypsyminen loppuu ja rapsakkuus säilyy. Kuori keitetyt (jäähtyneet) perunat ja pilko kuutioiksi. Pilko sipuli, tomaatit ja kurkku, revi salaatti. Tee tässä vaiheessa kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen (suolaa varoen, sillä kalat, kaprikset ja oliivit tuovat suolaisuutta salaattiin) ja kääntele kastike varoen kasvisten joukkoon. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja ripottele salaatin pinnalle anjovisten, kapristen ja oliivien kanssa. Kuori ja lohko kananmunat, valuta pavut ja pilko halutessasi hiukan lyhyemmiksi. Asettele kauniisti salaatin päälle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!