maanantai 26. elokuuta 2013

Vanha konsti vai pellillinen uusia?

Minä en ennen ymmärtänyt ollenkaan muffinipeltejä. Miksi hitossa pitää olla pelti, jos siihen laitetaan kuitenkin muffinivuoat? Naisen logiikalla ostin silti sellaisen, vaikken uskonut tarvitsevani. Sittemmin olenkin oppinut, että peltiä käyttämällä muffinit ovat paljon kauniimman muotoisia, kun vuoat eivät pääse taikinan painosta lörpähtämään sivuille, niin kuin ohuiden vuokien kanssa helposti käy. Vuoan avulla tulee siis kauniimpia, tasalaatuisempia muffineita kuin ilman. Tässä jakoon helppoakin helpompi heitä kulhoon ja sekoita-tyyppinen ohje, jolla loihtii nopeasti herkulliset muffinit vaikka yllätysvieraille. Mustikka ja valkosuklaa on kyllä ihan loistava yhdistelmä.



Mustikka-valkosuklaamuffinit
12 kpl

2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
2 munaa
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita
2 dl mustikoita
(pakastemustikoihin 1 rkl perunajauhoja tai Maizenaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja karkeasti rouhittu valkosuklaa kulhossa. Lisää munat, maito ja sulatettu jäähtynyt voi, sekoita tasaiseksi. Viimeisenä kippaa kulhoon mustikat ja kääntele varovasti sekaisin, etteivät marjat hajoile ja värjää koko taikinaa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä.

2 kommenttia:

  1. Ihan samaa minäkin aikani äimistelin, sitten kuulin kahden vuoan konstin, siis kaks vuokaa päällekkäin niin tulee sievempiä ja pah, niitä sais laittaa koko paketillisen niin johan pysyis, eipä siinä auttanu muu kun suostua ostamaan se pelti ja hyvin on pelittäny! :) Ja nytpä on taas yks hyvä muffariohje plakkarissa, kiitos vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kans kokeillut tuota kahden vuoan konstia monta kertaa (yleensä vahingossa) eikä todellakaan toimi. Jos muffini on levitäkseen, se leviää (paitsi muffaripellillä). Toivottavasti nämä maistuu sielläkin suunnalla!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!