keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lumihuntua odotellessa...

Kuivakakkuja on olemassa joka lähtöön. Osa on kirjaimellisesti kuivia, osa meheviä, osa mauttomia, osa vie kielen mennessään. Kuivakakku kuuluu Suomessa juhlapöytään, halusi tai ei. Tässä kuivakakkuohjeessa sisus ei ole kuiva eikä mauton, ja kakun kruunaa rapsakka suklainen huntu, joka huijaa myös luulemaan vielä koskematonta kakkua kokonaan tummaksi.  Ei ole vaikea tehdä, ja kelpaa tarjota vaikka joulupöydässä. Ohje on Pirkan, anopille kiitos vihjeestä ja maistiaisista!


Suklaahuntukakku

Kakku:
250 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kuorrutus:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota 2 litran rengasvuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos useassa erässä taikinaan hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 45-55 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoaa reunoista. 

Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskean hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta. Säilytä kylmässä, kakku kestää hyvin myös pakastamisen.

3 kommenttia:

  1. Onpas ovela huijarikakku, tomuttelitko vielä pinnan tomusokerilla, vai harittaaks mun silmät NIIN pahasti? Tarttee varmaan testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, ei tarvii käydä SpecSaversilla :D Tuli aika paksulti korppujauhoja, niin pinnasta ei tullut kauniin tasaista, siksi tomuttelin sokerit pintaan. Kuva huijaa vähän väreissä, tomut on siis vaan ylhäällä, sivut on ruskeat.

      Poista
  2. Voi että, löysinpä ihanan, kodikkaan blogin.

    Harmi kun ei päivity tällähetkellä..

    t. Mansikka

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!