maanantai 19. marraskuuta 2012

Näyttää pahalle, maistuu hyvälle

Herkuteltiin tässä vähän aikaa sitten tortilloilla. Koska kaupan guacamolet ovat melkoista kuraa, tai paremmin ilmaistuna eivät ole guacamolea nähneetkään, niin tämä herkku kuuluu tehdä itse hyvistä, tuoreista raaka-aineista. Nyt jos joku miettii, että oikean guacamolen pitäisi olla sosemaisempaa tai siihen ei kuulu korianteri tai missä on chili, niin miettiköön. Ne ovat makuasioita, minä tykkään että avokado saa jäädä paloiksi, korianteria ei oikeastaan voi olla liikaa, ja chiliä tosiaan olisi voinut olla, mutta muiden ruokailijoiden makumieltymykset tuntien jätin sen pois ja hain makua Tabascolla. Hyvää oli, vaikkakin tuo korianteri kuuluu samaan sarjaan esimerkiksi Aura-juuston kanssa; sitä useimmat joko inhoavat tai rakastavat. Minä rakastan. Jos sinä et, sen voi hyvin jättää poiskin.


Guacamole

2 keskikokoista tomaattia
2 kypsää avokadoa
1/2-1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1/2-1 ruukku tuoretta korianteria
Tabascoa
Suolaa
Mustapippuria

Kiehauta kattilassa vettä ja upota tomaatit muutamaksi sekunniksi veteen. Siirrä kylmää vettä sisältävään astiaan jäähtymään ja kuori tomaatit. Pilko pieniksi kuutioksi, halutessasi voit jättää siemenet pois. Kuori avokadot ja pilko hedelmäliha myös kuutioiksi (tai soseuta, jos haluat tehdä vielä epämääräisemmän näköistä mössöä :D). Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumista estämään. Voit myös laittaa avokadon kivet joukkoon ja poistaa ne vasta juuri ennen tarjoilua. Tällöin laita kuitenkin sitruunamehua mukaan makua raikastamaan. Hienonna valkosipuli ja korianteri, sekoita kaikki aineet yhteen ja mausta omaan makuusi sopivaksi. Seosta kannattaa sekoittaa ihan ronskisti, sillä avokadon palat saavat muussaantua hiukan, näin koostumus on enemmän tahna- kuin salaattimainen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!