torstai 22. marraskuuta 2012

Puoli ämpäriä kuravettä, kaksi kauhallista hiekkaa

Koska ulkona on kurjaa, vettä sataa ja kuraa on kaikkialla, mutakakku sopii vallitsevaan ilmanalaankin nähden kahvipöytään oikein hyvin. Tämä on jo toinen kakku samalla ohjeella muutaman viikon sisällä, sillä ensimmäinen hävisi ihan oikeasti pöydästä viimeistä murua myöten ennen kuin ehdin tarttua kameraan. Tälläkään kertaa kakku ei vanhenemaan päässyt, mutta sain kuitenkin jotain kuvaankin. Alkuperäinen resepti löytyy Maku-lehden mainioilta sivuilta, minun keittiössäni se valmistui näin:




Mutakakku

24 cm vuokaan, noin 10 hengelle

4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kaveriksi:
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2-3 rkl sokeria
100 g turkkilaista jogurttia


Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Sulata voi kattilassa, siirrä hetkeksi levyltä sivuun ja sekoita joukkoon pilkottu suklaa sulamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen hämmennellen ensin suklaa-voiseos ja sitten keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe (onnistuu myös tehosekoittimella hiljaisimmalla nopeudella). Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Mutakakun muta-osiohan nimeen tulee oletettavasti siitä, että kakun keskiosa saa jäädä "mediumiksi", älä siis paista kakkua liikaa. Tarjoa haaleana kermavaahto-jogurttiseoksen kanssa. Jos kaipaat makuun jotain raikasta, esimerkiksi soseutettu jääkylmä mango tai vadelmat toimivat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!