maanantai 3. joulukuuta 2012

Aikamoinen soppa!

Riisipuuro on suurta herkkuani. Jostain syystä pidän sen keittämistä vaivalloisena, ehkä se johtuu siitä että poltan yleensä kaikki maitopohjaiset puurot kattilan pohjaan kiinni ja se se vaivalloinen osuus on sitten se kattilan pesu. No, vesihaudekattilassa tätä ongelmaa ei ole ja kun oikein kauan jaksaa hauduttaa niin ihan suussasulavaa puuroa tulee.

Halusin kokeilla puuron kanssa jotain erilaista ainaisen kanelin ja sokerin tai luumu-/sekahedelmä-/rusinakiisseleiden sijaan. Koska tämä oli kuitenkin tulossa tarjolle pikkujouluihin, halusin makumaailmasta jouluisen mausteisen. Kaupasta tarttui mukaan aprikooseja ja omenamehua, joista syntyi tällainen soppa:


Aprikoosi-omenakiisseli

200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
8 dl omenatuoremehua
8 dl vettä
1,5-2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1,5 tl kanelia
1/2-1 tl inkivääriä

Kuutioi aprikoosit pieniksi paloiksi (turpoavat keitettäessä aika paljon) ja laita kattilaan. Lisää vesi ja sokeri, keitä 5-10 minuuttia. Jos et käytä pehmeitä aprikooseja, paloja on varmasti syytä liottaa ensin muutaman tunnin ajan. Lisää mausteet ja suurin osa mehusta joukkoon, jätä pari desiä joihin sekoitat perunajauhot. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää mehu-perunajauholiemi sekoittaen joukkoon. Kuumenna vielä niin että keitos sakenee, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai sokeria. Heitin arviolta nuo määrät, koska itse lisäilin niitä pitkin matkaa kunnes maku oli hyvä. (Kyllä, sitä se oli!) Tarjoa kylmänä lämpimän riisipuuron kanssa.



2 kommenttia:

  1. Onpas melkoinen soppa! :D Blogissani on muuten haaste sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hyvin maistui puuron kanssa, vaikka en yleensä syö mitään kuivatuista hedelmistä tehtyä ja maistui myös naapurille!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!