lauantai 15. joulukuuta 2012

The pasta

Kukapa ei olisi kuullut SIITÄ pastasta jonka vuoksi avokadohyllyt kaupoissa ovat ammottaneet tyhjyyttään. Siitä jumalaisen hyvästä pastasta, jonka rippeet sivistyneimmätkin vieraat haluaisivat nuolla lautaseltaan. Siitä, joka saa kuolan valumaan kovemmankin kulinaristin suupielistä. Hienoisin odotuksin siis lähdin tätä ihmeellistä herkkua tekemään... Täytyy sanoa, että lopputulos oli kyllä melkoisen näköistä sotkua, mutta maku oli erittäin hienostunut ja lisää piti ottaa vielä sittenkin, kun maha oli jo ihan täynnä. Kerrankin tein muuten ruokaa tismalleen ohjeen mukaan, kunnia siis sille kenelle se kuuluu. Tämä on oiva lisä vähäiseen mitä-tarjoaisin-kasvisruokavieraille-listaani, ja vannoutuneena lihansyöjänäkin aion kyllä reseptiä kuluttaa.


Avokadopasta
(by Alexander Gullichsen)
neljälle

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria (tai lehtipersiljaa)
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli (hyvin hienoksi) ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al denteksi hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta keitinvesi kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Totta joka kehu! Minulta, joka en niin välitä basilikasta tai korianterista, tässä karisi liiat luulot tykkäämättömyydestä! Ihan SIKAhyvää, harvoin ruokaa laittavana saatan jopa kokata tätä itsekin, vieläpä helppoa tehdä! Kiitos vaan herkusta!!!!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!