torstai 31. tammikuuta 2013

Ota vielä viides, ei meillä lasketa

Tässäpä vinkkiä suolapalaksi illanistujaisiin tai kahvipöytään. Näitä on tosi helppo ja nopea tehdä, kun käyttää valmiita ruisnappeja. Minulla valintakriteereinä oli pieni koko, enkä halunnut napeissa olevan kuminaa (yök). Niinpä päädyin Pirkan Luomu ruisnappeihin, jotka olivat oikein hyviä (sekä iso plussa rakenteesta joka oli sopivan rapea, mutta ei kivikova).


Ruisnapit kylmäsavulohipäällisellä

Ruisnappeja
300 g kylmäsavulohta
1 nippu tilliä
1 punasipuli
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50-100 g smetanaa
Mustapippuria

Silppua 200 g kylmäsavulohesta (loput jääkaappiin odottamaan) sekä punasipuli hyvin pieneksi. Ota tillistä näteimmät oksat sivuun koristelua varten ja pilko loppu tilli varsineen hakkelukseksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään, maista ja mausta sopivaksi. Jos tykkää että piparjuuri saa maistua voimakkaasti, voi maustamattoman tuorejuuston jättää pois. Smetana pehmentää makua myös hiukan, ja tekee rakenteesta sopivamman. Jos on aikaa, anna maustua jääkaapissa tunti-pari. Lusikoi sopiva kasa täytettä ruisnapeille, koristele kylmäsavulohella ja tuoreella tillillä. Tarjoa heti, useamman tunnin seisotus saa leivän pehmenemään.

3 kommenttia:

 1. Kuinka monelle tulee tästä täytteestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Sehän riippuu hirveän monesta asiasta, noita ruisnappeja kun on isompia ja pienempiä, onko pöydässä muuta suolaista tarjolla jne. Mutta minulla oli 2 pussia noita Pirkan pieniä ruisnappeja, joille täytettä meni noin 2 tl/nappi, olisikohan valmiita tullut ainakin joku 50 kappaletta. Laskisin näitä vieraille 2-4 kappaletta per nenä sen mukaan, mitä muuta tarjolla on.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :). Riittääkin tuo suuntaa antava, että kuinka monelle :).

   Poista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!