tiistai 4. kesäkuuta 2013

Eväsretken parasta antia: eväät

Leipä on kyllä hyvää tarjottavaa vieraillekin. Kahvipöydässä usein ihan perusvoileivätkin katoavat nopeasti parempiin suihin, eikä vaadi emännältä paljoa vaivaa tai aikaa. Tällä kertaa tein tarjottavaa piknikhenkiseen pihatapaamiseen, ja mikäs sen helpompaa tarjota ja syödä kuin kolmioleivät. Ohjettakin jo toivottiin, eli tässäpä tulee:


Kolmioleivät

Paahtoleipää tarpeen mukainen määrä

Meetvurstitäyte:
(noin 30 valmista leipää)
100 g meetvurstia
1 punainen paprika
1/2 sipuli tai punasipuli
200 g paprikatuorejuustoa
150 g creme fraichea

Tonnikalatäyte:
(noin 20 valmista leipää)
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso maustekurkku
Mustapippuria
Ruohosipulia tai kevätsipulin varsia

Valuta tonnikalasta enin öljy pois. Silppua täytteiden ainekset pieniksi ja sekoita yhteen tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan. (Täytteet voi tehdä myös monitoimikoneessa, älä tällöin aja kuitenkaan liian sileäksi, pientä purutuntumaa olisi hyvä jäädä). Paahda leivät kevyesti. Jaa täytettä parin ruokalusikallisen verran joka toiselle leivälle, levitä tasaisesti. Aseta toinen leipäviipale kanneksi. Leikkaa terävällä veitsellä ohuelti reunat pois ja halkaise kolmioiksi. Nauti.

2 kommenttia:

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!