maanantai 12. marraskuuta 2012

Kuka saa viimeisen palasen?


Tuli tuossa männä viikolla puhetta mango-juustokakuista. Lähinnä siitä, että monella ohjeella kakusta tulee aika mauton tai muuten mitäänsanomaton. Mango on kuitenkin hyvää ja juustokakku on hyvää, täytyyhän niiden yhdistelmästäkin saada aikaiseksi oikeasti hyvää. Testaamaan siis, kun jääkaapista löytyi kokeiluun ostettu paketti mangotuorejuustoakin. Ohje on siis oman keittiön kehittelyn tulos, ja täytyy sanoa että onnistui kyllä kertalaakista. Paras kiitos tuli mieheltä, joka ei kakuista juuri pidä, mutta pyysi tätä toisenkin palasen!

Kakku maistui ihan oikeasti mangolle, ja oli ihanan raikasta. Koska minulla ei ollut mitään koristetta kakun päälle, tästä ei tullut kaunista, mutta täytteen väri oli luonnossa suloisen keltainen, vaikka kuvassa näyttääkin aika vaalealle. Mutta ulkonäöstä viis, tämä ei kahvipöydässä kauaa vanhentunut, ja ohjettakin on jo kyselty, tässäpä siis tulee:


Mango-juustokakku
20 cm irtopohjavuokaan 
(24 tai 26 cm vuokaan tee 1,5-kertaisena)

Pohja:
1  pötkö tummia täytekeksejä (esim. Domino)
30 g voita

Täyte:
1 prk (200g) mangotuorejuustoa (Viola)
2 prk mangososetta (vauvanruokahyllystä)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 limen mehu
2,5 dl vispikermaa

Murskaa keksit täytteineen hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi, sekoita. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla ja painele keksiseos pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa mangotuorejuusto, mangososeet ja sokerit tasaiseksi massaksi. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Kuumenna limen mehu, puristele liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota liivatteet huolellisesti sekoittaen mehuun. Lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mieleiseksesi. Minulla ei siis todellakaan kotona ollut mitään koristeeksi sopivaa eikä aikaa ollut kovin kehitelläkään, joten roiskin päälle mangososetta väriä tuomaan.





2 kommenttia:

  1. Ihanaa päästä taas katsomaan herkkujasi ja kopioimaan ohjeita. Kauraleipää pitää heti kokeilla öitten jälkeen. Terkkuja perheelle töistä....yökyöpelit An..Ar..Mi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii! Ihanaa et ootte löytäneet tänne. Kannattaa kokeilla leipää, se oli herkkua! Terkkuja sinne päin myös kovasti, suunnitelmissa on tulla käymään työmaalla mutta teitä nähdäkseen pitäis olla liikkeellä hitusen liian aikaisin :D Ikävä tuli kyllä teidän seuraa!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!