tiistai 27. marraskuuta 2012

Vaihtelua kahvipöytään

Olen tosi huono tekemään mitään kasvisruokia. Tykkään käyttää lihaa, kanaa ja kalaa sekä ruoanlaitossa että suolaisessa leivonnassa. Olosuhteiden pakosta rohkaistuin kuitenkin tekemään piirakan, jossa ei ole mitään edellä mainituista. Lopputulos yllätti minut, onneksi positiivisesti.


Feta-kasvispiiras
pyöreään uunivuokaan

1 pkt valmista piirakkataikinaa

Täyte:
150-200 g fetajuustoa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso sipuli
3 munaa
2,5 dl ruokakermaa
1,5 tl kuivattua basilikaa
2 dl juustoraastetta
Mustapippuria
(Suolaa)

Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan (tai ole viitseliäs ja tee itse). Kuutioi fetajuusto ja pilko paprikat ja sipuli reiluiksi, ainakin noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Painele piirakkapohja vuoan pohjalle ja reunoille, ripottele täyte päälle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköstä! Minäkin tein kerran, juuri olosuhteiden pakosta, kasvispiirakkaa, ja myös yllätyin positiivisesti, siitäkin tuli hyvää!!! Vois tehä usiamminkin, eikä vain olosuhteiden pakosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Usein kasvispiirakat maistuvat ainakin minulle, mutta itse tehdessä on sellainen tunne, että tästä täytteestä vielä puuttuu jotakin. Mutta siis vain leipomisvaiheessa, valmiissa piirakassa sitä lihaa tms. ei sitten kaipaa enää.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!