sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sienipiirakkaa niille, jotka eivät siitä tykkää...

Minulla on kaapissa iso purkki kuivattuja mustatorvisieniä ja jääkaapissa nökötti paketti kanafileitä. Päätin tehdä niistä piirakkaa, vaikka tiedän varsin hyvin että mies ei sienistä pidä. Yllätys oli siis suurehko, kun piirakka hävisi kahvipöydästä niin vauhdilla, että saatuani kameran esille ei jäljellä ollut enää kuin tämä yksi pala. No, kuva ei siis ole kovin edustava mutta hyvää oli ja se on pääasia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ei-sientenystävien käännytystyöhön ;)




Broileri-mustatorvisienipiirakka
 24 cm vuokaan
 
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1/2-1 dl kuivattuja mustatorvisieniä
2 dl maitoa
300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita 
1 iso tai 2 pientä sipulia
3 munaa
mustapippuria
ripaus suolaa 
1 oksa tuoretta timjamia
3 dl juustoraastetta 

Murskaa tarvittaessa sieniä hiukan pienemmiksi ja laita ne likoamaan maitoon. Nypi voi ja vehnäjauhot, lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levittele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Vuokaa ei tarvitse voidella erikseen.

Paista kanat pannulla kypsiksi, lisää loppuvaiheessa joukkoon hienoksi pilkotut sipulit. Jos kananpalat ovat kovin suuria, pieni niitä hiukan. Levittele pohjan päälle. Sekoita sieni-maitoseokseen loput aineet, timjamista pelkät lehdet. Kaada seos kanojen päälle, tasoita ja paista 200-asteisen uunin alatasolla, kunnes pinta on saanut kauniin värin, noin 30 minuuttia. Nauti lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

1 kommentti:

  1. Löytyipä kiva ohje, kiitos. Testaan tämän, tosin tuoreilla sienillä. Löytyi tänään:)

    -Jaana

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!