Tässä seuraa hyvin yksinkertainen pikkuleipäohje. Leipominen on tosi helppoa ja lopputulos maistuva. Näitä tein ison satsin joulutervehdyksiin läheisille parin muun herkun seuraksi. Isokin annos valmistuu melko vähällä vaivalla, kun jokaista pikkuleipää ei tarvitse erikseen muotoilla ennen paistoa.
Viipaleleivät
n. 60 kpl
Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
3 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon keltuainen ja siirappi vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 6 tankoa (kannattaa paistaa 2-3 pellillä, leviävät kovasti paistettaessa) ja paina hieman litteiksi. Paista 175 asteessa 10–15 minuuttia. Leikkaa vinosti viipaleiksi heti uunista oton jälkeen. Maku ja rakenne ovat parhaimmillaan, jos et paista liian kauan, kevyt "rusketus" riittää. Anna jäähtyä pellillä, säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!