Ruisnapit kylmäsavulohipäällisellä
Ruisnappeja
300 g kylmäsavulohta
1 nippu tilliä
1 punasipuli
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50-100 g smetanaa
Mustapippuria
Silppua 200 g kylmäsavulohesta (loput jääkaappiin odottamaan) sekä punasipuli hyvin pieneksi. Ota tillistä näteimmät oksat sivuun koristelua varten ja pilko loppu tilli varsineen hakkelukseksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään, maista ja mausta sopivaksi. Jos tykkää että piparjuuri saa maistua voimakkaasti, voi maustamattoman tuorejuuston jättää pois. Smetana pehmentää makua myös hiukan, ja tekee rakenteesta sopivamman. Jos on aikaa, anna maustua jääkaapissa tunti-pari. Lusikoi sopiva kasa täytettä ruisnapeille, koristele kylmäsavulohella ja tuoreella tillillä. Tarjoa heti, useamman tunnin seisotus saa leivän pehmenemään.
Kuinka monelle tulee tästä täytteestä?
VastaaPoistaHyvä kysymys! Sehän riippuu hirveän monesta asiasta, noita ruisnappeja kun on isompia ja pienempiä, onko pöydässä muuta suolaista tarjolla jne. Mutta minulla oli 2 pussia noita Pirkan pieniä ruisnappeja, joille täytettä meni noin 2 tl/nappi, olisikohan valmiita tullut ainakin joku 50 kappaletta. Laskisin näitä vieraille 2-4 kappaletta per nenä sen mukaan, mitä muuta tarjolla on.
PoistaKiitos vastauksesta :). Riittääkin tuo suuntaa antava, että kuinka monelle :).
Poista