Maa-artisokkakeitto
(alkuruoaksi noin neljälle, pääruokana kahdelle)
Ainekset:
500 g maa-artisokkaa
3-6 jauhoista perunaa, koosta riippuen
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Nokare voita
0,5 litraa kasvislientä
2 dl kuohukermaa
Suolaa
Valkopippuria
Muskottipähkinää
Kuori ja pilko perunat, maa-artisokat ja sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Soseuta tasaiseksi vaikka sauvasekoittimella, lisää kerma ja mausteita oman makusi mukaan ja kuumenna. Alkuperäisessä ohjeessa muskottipähkinää ei ollut, mutta se sopi keiton makuihin erittäin hyvin. Tarjoa sellaisenaan alku- tai pääruokana, tai lisää haluamaasi lisuketta pinnalle (pekonia, paistettuja sieniä, krutonkeja tms.).
oijoi, tää on ollu mielessä, kun tuli tilattua työpaikalle noita artisokkia, testaamaan heti viikonloppuna!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu!
Poista