perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ylijäämäpalat vs. herkkupalat

Voileipäkakkuja tehdessä jäljelle jää isot kasat leivistä leikattuja kuoria. Minulla on tapana heittää ne pussiin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Välillä kuutioin palat ja paahdan niistä kuivalla pannulla krutonkeja keiton tai salaatin päälle, mutta tämä seuraava ohje on meidän perheen superherkku. Usein teen näitä niihin hetkiin, kun lapset on saatu nukkumaan ja miehen kanssa käperrymme sohvalle katsomaan boksilta jotain tv-sarjaa. Nämä ovat ihania ihan näinkin, mutta myös salaatin kaverina tai dippailtuna kasvisten kera. Sipsit ovat out, leipätikut in!

Olisi kiva myös kuulla, mitä käyttöä te muut olette näille kuorenpaloille keksineet?


Leipätikut

Useampi kynsi valkosipulia
Oliiviöljyä
Voita
Paahto- tai/ja ruisleivän kuoripaloja haluttu määrä 
(tai niiden puuttuessa leivästä leikattuja noin 1 cm suikaleita)
(Ripaus suolaa)

Kuori valkosipulin kynnet ja pilko karkeasti muutamaan osaan (liian pienet palat kärähtävät helposti), Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja saman verran voita, kuullota valkosipuleja hetki rasvassa. Heitä kuumalle pannulle leipäpalat ja pyörittele niin että rasva imeytyy niihin mahdollisimman tasaisesti (tarkoitus ei ole kuitenkaan imeyttää joka palaa täyteen rasvaa vaan maustaa). Jos teet pienen määrän, voit hyvin paistaa nämä pannulla rapean kullanruskeiksi, mutta jos leipää on paksumpi kerros rapeaksi paistaminen onnistuu helpoiten, kun pannulla pyöräytyksen jälkeen levität tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja paahdat 225-250 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Mausta tarvittaessa vielä ripauksella suolaa. Tarjoa lämpiminä ja ihastu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!