torstai 13. kesäkuuta 2013

Operaatio pakastimen tyhjennys

Kesän myötä pakastin alkaa olla aika tyhjillään, mutta jokunen purnukka viimevuotisia marjoja odottaa vielä syöjäänsä. Perussetti mustikoiden hyötykäyttöön on tietenkin mustikkapiirakka, ja alla oleva ohje on yksi edellisen blogini suosituimmista. Ja mikäpä ettei, helppoa ja todella hyvää piirakkaahan tämä onkin. Ohjeella tulee herkkua isokin pellillinen, mutta välillä olen tehnyt 60 cm leveään uuniin pohjan 1,5-kertaisena, jolloin piirakasta tulee muhkeampi (kuten kuvassa) ja marjoja voi halutessaan laittaa vähän enemmän. Sama pohjan ohje toimii omena-, raparperi- ja puolukkapiirakkaan. Tai mihin vaan piirakkaan. Nam.




Mustikkapiirakka
1 pellillinen

Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1,5 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle. Jos käytät pakastettua/survottua mustikkaa, sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja nestettä sitomaan. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen. Valmiin piirakan päälle voi ripotella hieman sokeria.

4 kommenttia:

  1. Nojoo o, samat on meiningit, määki oon ihan hulluna tunkenu nyt mustikoita joka piirakkaan ja kaakkuun, nii johan kohta loppuu! Ja katotaan vaan niin nyt tulee huono marjavuosi, ku mää kerkeen haaskata kaikki! On muuten makian näkönen piirakka, tarttee testata just tätäkin, oma ohjeeni on samansuuntainen ilman hiutaleita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minä ujutan taas noita kaurahiutaleita vähän joka leipomukseen ja lettutaikinaan ym. edes vähän, niin voi sitten paremmalla omatunnolla syödä kun on muka terveellisempää ;)

      Poista
  2. Mustikkapiirakka maistuu aina! Näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka on kyllä semmoinen ympäri vuoden maistuva herkku. Kiitos!

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!