Porkkanaleipä
4 kpl
2 pss kuivahiivaa (tai 50 g tuoretta)
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
4 isoa porkkanaa
5 dl Myllärin sämpyläjauhoseosta
noin 15 dl vehnäjauhoja
noin 15 dl vehnäjauhoja
Laita kulhoon kylmä vesi ja suola. Liuota hiiva joukkoon tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita
se kaurahiutaleisiin ja heitä sekaan. Lisää sämpyläjauhot ja kuoritut, karkeaksi raastetut porkkanat. Alusta lähes
kaikki jauhot koneella tai käsin taikinaan ja vaivaa niin kauan, että
taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripottele ohut kerros jauhoja taikinan
pinnalle ja peitä kulho leivinliinalla. Kohota pari tuntia huoneenlämmössä.
Hiero taikina uudelleen kimmoisaksi kulhossa ja nosta jauhotetulle
pöydälle.
Jaa taikina 4 osaan ja leivo haluamasi muotoisia leipiä. Ei ole kiellettyä käyttää leipävuokaakaan. Ripottele leipien pinnalle kerros jauhoja ja nosta leivinpaperin päälle pellille, 2 leipää per pelti koska kohoavat vielä paljon. Laita leivinliina päälle ja kohota leipiä vielä noin tunti. Tee muutama viilto leipien pintaan terävällä veitsellä. Paista uunin alaosassa 275 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia. Jäähdytä leivät ritilällä ilman leivinliinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tee naapurusto kateelliseksi tuoreen leivän tuoksulla ja nauti.
Jaa taikina 4 osaan ja leivo haluamasi muotoisia leipiä. Ei ole kiellettyä käyttää leipävuokaakaan. Ripottele leipien pinnalle kerros jauhoja ja nosta leivinpaperin päälle pellille, 2 leipää per pelti koska kohoavat vielä paljon. Laita leivinliina päälle ja kohota leipiä vielä noin tunti. Tee muutama viilto leipien pintaan terävällä veitsellä. Paista uunin alaosassa 275 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia. Jäähdytä leivät ritilällä ilman leivinliinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tee naapurusto kateelliseksi tuoreen leivän tuoksulla ja nauti.
Hurrrrjan hyvää, ja pysyi tuoreena viimeiseen palaan asti, seuraavaan iltaan. Sain nimittäin yhden leivän mukaan!
VastaaPoistaKiva kuulla! Ei muuten kärsinyt pakastamisestakaan, ja viimeiset palat heitin paahtimeen ja toimi niinkin oikein hyvin :)
Poista