perjantai 26. heinäkuuta 2013

Arkiruokien aatelia

Minulta kysytään ajoittain neuvoa helppoihin arkiruokiin. Monella tuttavalla tuntuu olevan käsitys, että koska pidän blogia, meillä syödään joka päivä jotain ylimaallisen herkullista ja ei-niin-tavallisen-tylsää arkiruokaa. Nyt seuraa paljastus: väärässä olette! Tai olleet, ainakin tähän asti. Jaan nyt kanssanne tämän Polkkapossun pastaohjeen, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on ihan jumalaisen hyvää. Ja miinuspisteitä ei jaeta siitäkään, että ruoka valmistuu noin vartissa eikä vaadi kovin kummoisia aineksia eikä ruoanlaittotaitoja valmistuakseen. Tätä vetivät innolla myös lapset, vaikka etukäteen en olisi ropojani sen suhteen laittanut likoon. Aikuisten syönnistä en sen tarkempaa kuvausta kehtaa sitten edes laittaa, enkä kerro nuoltiinko lautaset ruokailun jälkeen mutta mieli ainakin teki. Uskokaa pois ja kokeilkaa itse.

 
 
Kirsikkatomaatti-pestopasta
 (3 annosta)

200 g spagettia
18 kirsikkatomaattia
4 valkosipulinkynttä
2-3 rkl pestoa
2-3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Halkaise kirsikkatomaatit astiaan, johon lisäät pilkotut valkosipulit, peston ja oliiviöljyn. Sekoita hyvin ja laita kippo jääkaappiin. Lisää spagetit keitinveteen, reilusti suolaa ja keitä paketin ohjeen mukaan. Kaada kuuma vesi pois ja kääntele tomaatti-pestohässeli sekaan. Lisää öljyä ja pestoa tarpeen mukaan. Lisää annokseen vielä mustapippuria myllystä ja parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!