Lihapiirakka voitaikinakuoressa
1 piirakka, tupla-annoksella tulee pellillinen
500 g voitaikinaa
1,5 dl puuroriisiä (raakana)
1 kasvisliemikuutio
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 kananmunaa (+ 1 voiteluun)
Tilliä
Valkopippuria
Sulata voitaikina ohjeen mukaan (tai tee itse). Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta pippurilla. Keitä munat kypsiksi ja silppua pieneksi. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja mausta tillillä. Kaulitse voitaikina pellin kokoiseksi, ota halutessasi kaistale reunalta koristelua varten sivuun. Jaa täyte piirakan keskelle ja kostuta taikinan reunat vedellä. Käännä reunat päällekkäin ja painele yhteen. Kun käärö on suljettu, kannattaa kääntää saumapuoli vielä alaspäin niin lopputulos on vähän nätimpi tai ainakin pysyy paremmin kiinni. Muutama pisto haarukalla pintaan ja sitten voitelu munalla. Jos jätit taikinaa koristelua varten niin sitten vielä koristeita mielen mukaan päälle (esim. pikkuleipämuotilla taiteiltuna) ja voitelu myös niille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
tämä menee kokeiluun,itse tehnyt vain rasvakeittimessä sellaisia taikinakuorisia lihapiirakoita (vähän kuin lörtsyt),joita kannattaa kokeilla. tää voitaikina ohje on varmasti hyvää :)
VastaaPoistaPitäisikin tehdä joskus noita rasvassa keitettyjä lihapiirakoita. Kaupan lihapiirakat on ällöjä, kun se täyte on niin epämääräistä, itse voisi laittaa vaikka ohra-jauhelihatäytteellä :P
Poista