maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kakkua pöytään!

Tässä Pirkan mainiossa kakkuohjeessa yhdistyy ihanasti suklaa ja banaani, ja rouhittu suklaa antaa mukavaa purutuntumaa muuten niin pehmoiseen kakkuun. Maku on ollut kovasti sekä lasten että aikuisten mieleen, ja poikkeaa kuitenkin hiukan siitä perinteisestä kermakakusta. Koristelun suhteenkaan ei tarvitse hermoilla, kerman voi vain heittää kakun päälle ja roiskia päälle suklaata ja mantelilastuja, ja hyvälle näyttää! Suosittelen!
 

Banaani-suklaatäytekakku
(noin 10 hengelle)

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
 3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen noin 1,5 dl appelsiinimehua

Täyte:
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
250 g mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
2-3 banaania

Päälle:
2-3 dl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta
Suklaanappeja tai -rouhetta
Mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi kostutettu kakkulevy. Anna kakun maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti sekoitellen, kunnes ovat saaneet kauniin värin. Varo polttamasta ja siirrä heti paahtamisen jälkeen pois pannulta ja jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahto ilmavasti kakun päälle ja reunoille. Koristele suklaalla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin käynnistäsi!